Vinter-carbonara med grønkål, bacon og ristede
hasselnødder
Sådan gør du
Vinter-carbonara
Kog de hvide bønner i saltet vand i 45-50 minutter, til de er helt møre og cremede. Sigt vandet fra.Rist de grofthakkede hasselnødder i ovnen ved 150 grader i 10 minutter, og køl dem ned.Steg baconternene i en gryde med olivenolie til de er let sprøde. Kom derefter løg og æbler i gryden og steg videre i 2-3 minutter.
Kom grønkålen i gryden og steg til den er faldet sammen. Tilsæt de kogte bønner. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Husk at gemme noget af kogevandet når du sigter vandet fra.
Kom lidt kogevand i gryden med grønkål sammen med pastaen. Rør æggeblommerne og parmesan sammen, og vend det ned i gryden. Varm gryden lidt op på komfuret under omrøring til saucen cremer en smule. Smag til med citronsaft og -skal, salt og masser af sort peber så retten får lidt "varme" fra peberen.
Server med hakkede ristede hasselnødder og revet parmesan.