Vinter-carbonara med grønkål, bacon og ristede
hasselnødder

Denne italienske favorit bliver lavet på mange forskellige måder i danske køkkener. Den kan varieres i mange udgaver efter årstid, eksempelvis som i denne udgave med vintergrønt og smag fra ristede nødder.

Sådan gør du

Vinter-carbonara

Kog de hvide bønner i saltet vand i 45-50 minutter, til de er helt møre og cremede. Sigt vandet fra.Rist de grofthakkede hasselnødder i ovnen ved 150 grader i 10 minutter, og køl dem ned.Steg baconternene i en gryde med olivenolie til de er let sprøde. Kom derefter løg og æbler i gryden og steg videre i 2-3 minutter.

Kom grønkålen i gryden og steg til den er faldet sammen. Tilsæt de kogte bønner. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Husk at gemme noget af kogevandet når du sigter vandet fra.

Kom lidt kogevand i gryden med grønkål sammen med pastaen. Rør æggeblommerne og parmesan sammen, og vend det ned i gryden. Varm gryden lidt op på komfuret under omrøring til saucen cremer en smule. Smag til med citronsaft og -skal, salt og masser af sort peber så retten får lidt "varme" fra peberen.
Server med hakkede ristede hasselnødder og revet parmesan.