Chicken-peanut curry med flækærter med broccoli, vinteræbler og jordnødder

At sætte kylling i selskab med peanutbutter smager
usandsynligt godt. Den thailandske karryret får fylde og
en tæt, mættende sauce, når de danske flækærter rammer
gryden. Server med sprød broccoli og vinteræbler som friskt tilbehør.

Sådan gør du

Chicken-peanut-curry med flækærter

Kog flækærterne akkurat møre i letsaltet vand i 30-45 min. Sigt vandet fra, men gem noget til saucen.

Steg løg, hvidløg, gulerødder, ingefær, koriander og gurkemeje af i en gryde med rapsolie i 5 minutter indtil det er tilberedt og falder sammen.

Tilsæt peanutbutter, kokosmælk og bønnekogevand, og smag til med soyasauce, fiskesauce og lidt sukker. Kog det hele igennem i 10 minutter, og stavblend saucen til en glat og ensartet konsistens.

Vend kylling og sweet potatoes med lidt rapsolie, salt og peber, og bag det i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter, så det akkurat er mørt. Kom det i gryderetten sammen med limeblade, og kog videre i 15-20 minutter indtil saucen er kogt lidt ind. Lad flækærterne koge med de sidste 5 minutter, så de varmes igennem og begynder at jævne retten lidt, men ikke koger helt ud. Smag til med citronsaft inden servering, og drys med hakkede jordnødder på toppen.

Broccoli med vinteræbler og ris

Skyl risene og kog dem efter anvisning på posen, uden salt, som de har for vane i Asien.

Damp broccolien i en gryde med lidt vand i bunden under låg i ca. 2 minutter og køl ned. Vend broccoli med æble og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret gerne med lidt frisk mynte.