Bagt ørred i brun farin og sennep med fløde, knoldselleri, kartoffel, frisk dild og fennikelsalat

Bagt ørred i brun farin og sennep med fløde, knoldselleri, kartoffel, frisk dild og fennikelsalat

Fennikel kommer oprindeligt fra balkanområdet og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager i verden. Dens sprødhed og lakridsagtige smag er med til at give den ellers tunge ret et ekstra pift af syre og friskhed.

Sådan gør du

Bagt ørred i brun farin og sennep

Placer hver ørredfilet med skindsiden nedaf, på et stykke bagepapir, der er stort nok til at kunne foldes rundt om hele fileten. Drys fileten med salt, og smør dijonsennep ud på kødsiden, og drys med brun farin. Fold bagepapiret godt sammen om fileten.

Bag fileterne i10-20 minutter ved 250 grader, til den er gennemstegt - tjek evt. imellem lamellerne, om den er gennemstegt, de skal kunne trækkes fra hinanden, og ikke være alt for glasklare imellem.

Fløde, knoldselleri og kartoffel

Vend kartofler, selleri og løg sammen i smurte gastrobakker med salt, timian og fløde. Bag det i ovnen på 160 grader i ca. 60 minutter til det hele er mørt, og fløden er reduceret og blevet tyk.

Lad den trække i mindst 30 minutter inden servering for at sætte sig.

Dild og fennikelsalat

snit fennikel på langs med den tyndeste indstilling på et mandolinjern. Kom alle skiverne i kold vand, lad dem ligge og krølle op i mindst 20 minutter. Dræn, og bland med dild, olivenolie, citronsaft- og skal, og smag til med salt.