Curry med kokos, kikærter, blomkål og grønkål med hjemmebagt naanbrød og mynteyoghurt
Sådan gør du
Curry
Kassér udblødningsvandet fra kikærterne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand, til de er møre. Kassér vandet fra kikærterne, og sæt dem til side.
Rist løgene i rapsolie i en gryde, til de er gyldne i ca. 8-12 minutter. Tilsæt ingefær, hvidløg, kokosmælk, chilipulver, citronsaft, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry og grøntsagsbouillon. Kog op, og tilsæt kogte kikærter og blomkålsbuketter. Simrekog i 30-35 minutter, til blomkålene er møre, og hele væsken er tyknet. Smag til med salt og eddike.
Skær grønkålen groft, og bag den kort med lidt salt og olie ved 200 grader i ca. 3 minutter. Fordel grønkålen over curryen inden servering.
Mynteyoghurt
Bland yoghurten med mynte, og smag til med salt. Spæd med vand, for at få en lidt tyndere konsistens.
Naanbrød
Ælt alle ingredienserne sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved lav hastighed. Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Del dejen i 20 stykker, og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet.
Tryk bollerne helt flade med hænderne – de skal være under 1 cm tykke. Varm ovnen op til 250°. Bag naanbrødene, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Bagetiden afhænger af, hvor godt din ovn varmer, så hold øje med dem – regn med, at de skal have ca. 4-5 minutter. Dryp til sidst naanbrødet med lidt rapsolie.