Toast med paneret kylling, selleri-slaw, kål og syltede gulerødder
Sådan gør du
Toast med paneret kylling
Hæld olivenolien ud over brødet, og steg i ovnen ved 200 i ca. 10-15 minutter til skiverne er sprøde.
Flæk, og bank kyllingebrysterne flade med undersiden af en kasserolle, så de bliver ca. halvt så flade, og krydr med salt.
Forbered raspen i et stort fad med kant. Pisk et æggene sammen i et andet fad med kant, vend kyllingebrysterne i æggene, og derefter raspen. Klap kyllingebrysterne lidt, så raspen hænger fast.
Steg i ca. 4 minutter på hver side, til de er godt sprøde og gennemstegte med en centrumtemperatur på min. 75 grader. Krydr med salt og peber.
Karrymayonnaise
Pisk æggeblommerne, salten og eddiken sammen. Tilsæt herefter olien lidt ad gangen, så olien langsomt inkorporeres. Forsæt indtil du har en god tyk mayonnaise. Jo mere olie, des tykkere mayonnaise. Rør mayonnaisen sammen med ingefær, karry og citronsaft.
Selleri-slaw og blomkål
Blancher blomkålsbuketterne kort i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig er sprøde. Køl dem ned i koldt vand, og dræn dem.
Bland Blomkål, knoldselleri, blegselleri og kapers sammen, og vend creme fraiche og karrymayonnaise i, så coleslawen er cremet, men ikke svømmer i dressing. Smag til med salt og citronsaft.
Syltede Gulerødder
Kog eddikken, sukkeret, vandet op sammen med dildfrø og salt, og lad det simre ved middel varme i 5 minutter. Tilsæt gulerødderne, og kog videre i ca. 3-5 minutter, til de er møre men har bid. Lad gulerødderne køle ned i lagen.
Tag gulerødderne op af lagen, og vend dem med spidskålen og grønkålen.
Mariner med en smule af syltelagen, og smag til med salt.