Græsk stifado-vintergryde med balsamico, svampe, rodfrugter
og græske ris

Stifado er den klassiske, græske gryderet, som vi her har fortolket i lyset af den danske vinter. Svampe og rodfrugter danner hovedelementerne sammen med den dybe smag af balsamico. Vi foreslår at servere med ris, men du kan også fint røre en god mos til eller sætte godt brød på siden.

Sådan gør du

Græsk stifado-vintergryde

Vend gulerødder, pastinakker og champignon med lidt rapsolie, salt og peber, og rist det gyldent i ovnen ved 230 grader i 10-12 minutter. Rør i det en gang undervejs.

Rist løg, hvidløg og rosmarin af i en stor gryde med olivenolie, indtil det bruner let.

Tilsæt resten af krydderierne og steg videre i 2 minutter, og kom koncentrat, balsamico, vin og bouillon i gryden. Krydr med salt og peber.

Tilsæt de drænede kikærter, og kog det hele i 50-55 minutter til kikærterne er næsten møre. Kog linser og de bagte grøntsager fra ovnen med de sidste 15-20 minutter. Tilføj mere væske hvis nødvendigt.

Smag til med salt og evt. mere balsamico. Jævn saucen med majsstivelse, hvis den er for tynd. Server gerne med hakket persille på toppen.

Græske ris

Rist løg og hvidløg i olivenolie i en bredbundet gryde.

Tilsæt ris og tomatkoncentrat og steg videre i 1 minut. Krydr med salt og peber, og tilsæt pasta og bouillon. Lad det hele koge under låg ved svag varme i ca. 12 minutter, og lad det trække færdigt i 10 minutter.

Server risene med smuldret feta på toppen.