Vegetarisk brændende kærlighed med løg, persillerødder og ristede hasselnødder, serveret med mos rørt med rygeost.

Rygeost er en gammel, dansk specialitet fra Fyn, som krydres med kommen og dernæst ryges med halm og brændenælder. Osten bidrager ikke kun med en røget smag, men også med mildhed og syrlighed. Til brændende kærlighed giver osten modspil til persillerøddernes friske og persillelignende smage.

Sådan gør du

Kartoffelmos med rygeost, rødbeder, purløg og rugbrød

Kog kartoflerne i usaltet vand i 30-35 minutter til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Kog mælken, smøret og rapsolien op i en gryde, og sæt til side. Kom kartoflerne i en røreskål, og tilsæt rygeosten løbende sammen med kogevandet til konsistensen er let men fast. Juster evt. konsistensen med mælk. Smag til med salt og peber.

Ristede hasselnødder, persillerødder og løg

Steg løgene i olie ved mellem varme i 15-20 minutter til de er møre og let gyldne. Kom timianen i løgene, smag til med salt og peber. Hæld persillerødder i en gastrobakke, vend dem med rapsolie og salt, kom dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til de er møre og har fået lidt farve. Rist hasselnødderne på en tør pande.