Vegetarisk brændende kærlighed med løg, persillerødder og ristede hasselnødder, serveret med mos rørt med rygeost.
Sådan gør du
Kartoffelmos med rygeost, rødbeder, purløg og rugbrød
Kog kartoflerne i usaltet vand i 30-35 minutter til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Kog mælken, smøret og rapsolien op i en gryde, og sæt til side. Kom kartoflerne i en røreskål, og tilsæt rygeosten løbende sammen med kogevandet til konsistensen er let men fast. Juster evt. konsistensen med mælk. Smag til med salt og peber.
Ristede hasselnødder, persillerødder og løg
Steg løgene i olie ved mellem varme i 15-20 minutter til de er møre og let gyldne. Kom timianen i løgene, smag til med salt og peber. Hæld persillerødder i en gastrobakke, vend dem med rapsolie og salt, kom dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til de er møre og har fået lidt farve. Rist hasselnødderne på en tør pande.