Bønne- og linsepostej med svampe, timian og allehånde

En vegetarisk postej på bønner og linser er et fremragende alternativ til den traditionelle leverpostej. De udblødte bælgfrugter er med til at give en fast og cremet konsistens, samtidig med at være rige på protein og dermed en god erstatning for kød.

Sådan gør du

Bønne- og linsepostej

Hæld vandet fra de udblødte linser og bønner. Kog bønnerne i rigeligt frisk vand i ca. 40-50 minutter, og kog linserne i 20-25 minutter.

Steg svampene gyldne i smør på en pande i et par minutter. Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri, og steg det sammen med svampene, til det hele er gyldent. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet fars - medtag også eventuelt overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen flad i en rugbrødsform, og bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, til farsens temperatur er 75 grader i midten.