Hvidvinsbagt torsk med kartofler, dild, kapers og selleriremoulade

Hvidvinsbagt torsk med kartofler, dild, kapers og selleriremoulade

Den bagte hvide torsk ledsages her af kartofler med grøn persilleolie. Du kan sagtens eksperimentere med forskellige urter, så prøv også at lave olien på dild eller estragon. Det er både et smagfuldt greb, men det løfter også rettens visuelle udtryk.

Sådan gør du

Torsk

Vend porrer, rødløg og timian med hvidvin og olie, og fordel det i et tyndt lag i en gastrobakke. Skær torsken i portioner, læg dem på grøntsagerne, og drys med salt og rapsolie. Læg citronskiverne ovenpå torsken. Bag det ved 120 grader i ca. 10 minutter, til torsken akkurat glider fra hinanden ved tryk.

Sellerirremoulade

Vend selleri sammen med mayonnaise, skyr, sennep, karry og sukker, og smag til med salt og peber.

Kartofler

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 minutter, og lad dem trække i det varme vand i 7-8 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem stå under låg.

Blend persille og olie til en grøn olie. Der skal blendes i lidt tid, før olien trækker farve ud af persillen.
Vend kartoflerne med dild, kapers og den grønne olie, og smag til med salt.