Spaghetti med kyllingkødsauce, tomat, timian og rosmarin

Spaghetti med kyllingkødsauce, tomat, timian og rosmarin

Vi har skiftet oksen ud med den mere klimavenlige kylling i denne kødsauce. Der er stadig rigelig smag og umami at hente, og særligt baconen giver en fyldighed med sin røgsmag. Kan du skaffe friske krydderurter, får saucen endnu mere smag.

Sådan gør du

Kødsauce

Steg baconen i olie i en gryde i 2-3 minutter, og steg derefter kyllingekødet. Steg det gerne af flere omgange, så kødet bliver stegt og ikke kogt. Det må gerne få godt med farve.

Steg derefter løg, hvidløg, gulerødder og bledselleri, og tilsæt tomatpuré og flåede tomater. Tilsæt så chilipulver, oregano, timian og rosmarin. Har du friske krydderurter, så brug gerne det. Ellers kan tørrede krydderier fint fungere. Simrekog i 25-30 minutter, og smag til med salt, peber og æbleeddike.

Spaghetti

Kog spaghettien efter anvisningen på posen i rigeligt letsaltet vand. Klargør parmesanen til servering.