Toscansk bønnesuppe med bacon, spinat, asparges og ristet brød med ramsløgsolie

Toscansk bønnesuppe med bacon, spinat, asparges og ristet brød med ramsløgsolie

Toscansk bønnesuppe er ægte italiensk bondemad, i ordets bedste forstand, og her serveres den med de friske forårsråvarer, asparges og olie på ramsløg.

Sådan gør du

Suppe

Varm olien i en stor tykbundet gryde over jævn varme, og steg baconen sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt gulerødder, porrer og timian og sautér igen, til grøntsagerne falder lidt sammen. Krydr grundigt med salt og peber. Tilsæt eddiken, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hvidvinen, og kog i 10 minutter, for at dampe alkoholen væk. Tilsæt hestebønner og grøntsagsbouillon, og simrekog i ca. 1,5 time med låg på, indtil bønnerne er møre.

Lige før servering tilsættes, ærter, asparges og spinat, og kog i 1-2 minutter, så asparges og ærter får varme, men stadig er sprøde. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Ristet ramsløgsbrød

Grill brødskiverne på begge sider på en pande, eller under ovnens grillelement. Blend hvidløg, ramsløg og persille sammen med olivenolie, til en grøn olie, og smag til med salt og peber.

Smør olien på brødet i et tyndt lag, og give dem evt. kort tid i ovnen lige inden servering, så brødene er lune og sprøde.