Toscansk bønnesuppe med bacon, spinat, asparges og ristet brød med ramsløgsolie
Sådan gør du
Suppe
Varm olien i en stor tykbundet gryde over jævn varme, og steg baconen sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt gulerødder, porrer og timian og sautér igen, til grøntsagerne falder lidt sammen. Krydr grundigt med salt og peber. Tilsæt eddiken, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hvidvinen, og kog i 10 minutter, for at dampe alkoholen væk. Tilsæt hestebønner og grøntsagsbouillon, og simrekog i ca. 1,5 time med låg på, indtil bønnerne er møre.
Lige før servering tilsættes, ærter, asparges og spinat, og kog i 1-2 minutter, så asparges og ærter får varme, men stadig er sprøde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ristet ramsløgsbrød
Grill brødskiverne på begge sider på en pande, eller under ovnens grillelement. Blend hvidløg, ramsløg og persille sammen med olivenolie, til en grøn olie, og smag til med salt og peber.
Smør olien på brødet i et tyndt lag, og give dem evt. kort tid i ovnen lige inden servering, så brødene er lune og sprøde.