Kylling i grøn aspargessauce med ærter, estragon, kørvel, og nye kartofler
Sådan gør du
Kylling i grøn aspargessauce
Varm bouillon op i en gryde. Kom kyllingen i gastrobakker, og hæld bouillonen over. Tilsæt løg, laurbær og sort peber. Dæk med stanniol og bag ved 180° i ca. 1 time, til kyllingen har en kernetemperatur på 75°.
Smelt smør og rapsolie i en gryde. Tilsæt mel, og lav en smørbolle. Rist et par minutter, og hæld bouillon fra kyllingen i gryden, Kog op, og blend saucen til en glat konsistens. Tilsæt sødmælk og simrekog i 6-8 minutter. Smag til med salt og peber.
Lige før spisetid kommes asparges og ærter i gryden. Kog herefter op, og kom estragon og kørvel i.
Hæld sauce og grønsager over kyllingen.
Nye kartofler med persille
Kog kartoflerne med salt under låg i 12 minutter. Træk gryden af varmen, og lad kartoflerne trække i vandet i 15 minutter. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med hakket persille.