Kylling i grøn aspargessauce med ærter, estragon, kørvel, og nye kartofler

Kylling i grøn aspargessauce med ærter, estragon, kørvel, og nye kartofler

Der er smæk på de grønne urter i denne ret med kylling og asparges, og det er en god påmindelse om, at tænke på smagskontrasten, når der skal sammensætte en ret. Her får aspargessaucen fint modspil fra de lakridsagtige noter fra kørvel og estragon.

Sådan gør du

Kylling i grøn aspargessauce

Varm bouillon op i en gryde. Kom kyllingen i gastrobakker, og hæld bouillonen over. Tilsæt løg, laurbær og sort peber. Dæk med stanniol og bag ved 180° i ca. 1 time, til kyllingen har en kernetemperatur på 75°.

Smelt smør og rapsolie i en gryde. Tilsæt mel, og lav en smørbolle. Rist et par minutter, og hæld bouillon fra kyllingen i gryden, Kog op, og blend saucen til en glat konsistens. Tilsæt sødmælk og simrekog i 6-8 minutter. Smag til med salt og peber.

Lige før spisetid kommes asparges og ærter i gryden. Kog herefter op, og kom estragon og kørvel i.

Hæld sauce og grønsager over kyllingen.

Nye kartofler med persille

Kog kartoflerne med salt under låg i 12 minutter. Træk gryden af varmen, og lad kartoflerne trække i vandet i 15 minutter. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med hakket persille.