Bygotto af perlebyg, asparges, spinat, vesterhavsost og radiser

Bygotto af perlebyg, asparges, spinat, vesterhavsost og radiser

Vi har skiftet den italienske parmesan ud med vesterhavsost, ligesom at risottorisene er erstattet af perlebyg. Det giver os en dejlig nordisk udgave af risotto, som her kommer i sommerversion med asparges og radiser. Du kan selv eksperimentere med andre grøntsager, når sæsonen skifter.

Sådan gør du

Bygotto

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde med to tredjedele af timianen. Tilsæt perlebyg og grøntsagsbouillon, og kog til perlebyggen er mør i ca. 30-40 minutter. Vend persille, to tredjedele af vesterhavsosten og saft og skal af citron i retten. Gem den sidste del af osten til topping.

Vend så spinaten i, og rør rundt. Bland maizena med vand, og justér konsitensen, så bygottoen bliver tilpas cremet og sammenhængende. Tilsæt asparges lige før servering, og smag til med æbleeddike og citron.

Steg radiserne ved hård varme på den flade side i 1-2 minutter.