Bagt laksemousse med cremet citronsauce, estragonbagte gulerødder og kogte kartofler

Denne lakseret er et godt alternativ til den ellers klassiske bagte laksefilet, og måltidet fuldendes med en syrlig citronsauce, og de bagte gulerødder med en let lakridset smag fra estragonen.

Sådan gør du

Laksemousse

Blend laksen med salt og sort peber. Det er vigtig, at fisken kommer direkte fra køleskabet, og er så kold som muligt. Tilsæt æggeblommer, sødmælk, kartoffelmel og revet citronskal. Blend i 2-3 minutter. Kom farsen i enkeltformer, eller i større til deling. Tilbered fisken ved 120° i 30 minutter eller indtil fisken har en kernetemperatur på 75°.

Cremet citronsauce

Kog bouillonen op med mælk, fløde, muskat og citronskal. Jævn med Maizena rørt op i vand, til saucen har en god konsistens. Smag til med salt og peber. Blend gerne saucen, så den bliver blank og cremet.

Estragonbagte gulerødder

Kom gulerødderne i en gastrobakke sammen med rapsolie, snittet løg og citronsaft. Krydder med salt og peber. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter, til de er møre. Vend gulerødderne med hakket estragon lige inden spisetid. Pynt evt. med lidt estragon.

Kogte kartofler

Kog kartoflerne med salt og dildfrø i ca. 15 minutter. Sluk og lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter til de er møre.