Toscansk bønnesuppe med bacon og ristet hvidløgsbrød
Sådan gør du
Suppe
Steg baconen i en tykbundet gryde med lidt olie ved middel varme, til den er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring ca. 5 minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri og timiankviste og sautér igen, til grøntsagerne falder lidt sammen. Krydr grundigt med salt og peber. Tilsæt hvidvinseddiken, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hvidvinen, og kog sagte i 30 minutter, uden låg. Tilsæt de udblødte bønner, tomat og bouillon, og kog videre i ca. 1,5 time med låg på. Kog kålen med de sidste 10-15 minutter. Rør i suppen af og til. Smag den grundigt til med salt og peber.
Ristet hvidløgsbrød
Grill brødskiverne på begge sider på en pande, eller i ovnen med grillfunktion. Gnid brødskiverne godt med hvidløg på den ene side. Stænk lidt olivenolie udover. Drys hver skive med havsalt, og kværn lidt peber udover.