Toscansk bønnesuppe med bacon og ristet hvidløgsbrød

Toscansk bønnesuppe med bacon og ristet hvidløgsbrød

Toscansk bønnesuppe er ægte italiensk bondemad, og er spækket med forskellige grøntsager, som i samspil giver, en god fylde og velsmag. Oprindeligt er retten opstået som en resteret, så den kan være god at servere sidst på ugen, hvor man har grøntsager tilovers fra andre retter.

Sådan gør du

Suppe

Steg baconen i en tykbundet gryde med lidt olie ved middel varme, til den er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring ca. 5 minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri og timiankviste og sautér igen, til grøntsagerne falder lidt sammen. Krydr grundigt med salt og peber. Tilsæt hvidvinseddiken, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hvidvinen, og kog sagte i 30 minutter, uden låg. Tilsæt de udblødte bønner, tomat og bouillon, og kog videre i ca. 1,5 time med låg på. Kog kålen med de sidste 10-15 minutter. Rør i suppen af og til. Smag den grundigt til med salt og peber.

Ristet hvidløgsbrød

Grill brødskiverne på begge sider på en pande, eller i ovnen med grillfunktion. Gnid brødskiverne godt med hvidløg på den ene side. Stænk lidt olivenolie udover. Drys hver skive med havsalt, og kværn lidt peber udover.