Mørksej med pistou, kartofler og remoulade af selleri, æble og rødbede

De grønne nuancer fra urterne skaber en farverig anretning i samspil med remouladen af selleri, æble og rødbede. Det er altid en god ide at lege med farverne på tallerkenen, så der virkelig kommer sanselighed i spil, og her er krydderurter et godt greb.

Sådan gør du

Torsk med Pistou

Skær fisken i portioner á 200 g. Kom portionerne på en bakke og drys med salt, citronsaft og citronskal, og lad det trække. Blend basilikum, spinat og hvidløg med olivenolie, til en glat og tyk grøn olie. Vend fisken i den grønne olie, og bag på en bageplade ved 120°, i 8-14 minutter til fisken akkurat glider fra hinanden, når du giver den et let tryk.

Remoulade af selleri, æble og rødbede

Vend selleri, æble og rødbede sammen med mayonnaise, skyr, dijonsennep, kapers og peber. Smag til med salt, sukker og æblecidereddike.

Kartofler med persilledressing

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 10 minutter, og lad dem trække i det varme vand i ca. 10-15 minutter til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem stå under låg. Vend de lune kartofler med olivenolie, persille, salt og peber lige før servering.