Boller i karry asian style i kokos-currysauce med limeblade
og broccoliris
Sådan gør du
Kyllingekødboller
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 9 minutter, så de stadig er løse. Sigt vandet fra og kom koldt vand på og lad dem køle af.
Vend de revne gulerødder med olie, salt og peber, og bag blandingen gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Rør i det en gang undervejs.
Rør den hakkede kylling elastisk med salt og peber på en røremaskine i 3-5 minutter. Husk den gerne må få nogle tæsk. Tilsæt løg, hvidløg, citrongræs, ingefær, linser og gulerødder, og rør farsen ensartet ved moderat hastighed. Tilsæt hvedemel og æg for at få en lind og sammenhængende fars. Hvis farsen er for fast, tilsæt lidt æblemost eller vand.
Form farsen til boller og bag, steg eller kog dem til de har en kernetemperatur på 75 grader.
Kokoskarrysauce
Blend ingredienserne og de tørre krydderier, på nær limeblade, i en blender til en glat og fin pasta, og tilsæt evt. lidt vand, hvis massen ikke kan køre glat på blenderen.
Kog den blendede friske curry-pasta med kokosmælk og limeblade i 13-15 minutter og smag til med lidt sukker og citronsaft. Lun bollerne i saucen.
Opbevar curry-pasta'en på køl i op til 14 dage eller frys den ned, hvis den ikke bruges med det samme.
Broccoli og topping
Skyl risen og kog det op i vand efter anvisning på pakken, men uden salt i vandet. Lad det koge 5 minutter og tilsæt så broccolien. Kog i yderligere 3 minutter og sluk for varmen. Lad risene trække færdigt under låg.
Vend æble med citronsaft og -skal, pak choy og olivenolie. Kog evt. broccoli for sig selv, hvis det er til mange.