Svensk pølseret med græskar, gule beder, kålpølse,
tomatsauce, æble og creme fraiche
Sådan gør du
Svensk pølseret
Rist de skivede pølser i lidt rapsolie på en pande til de er gyldne (eller på en kip). Vend kartofler og græskar med rapsolie og salt og bag dem møre og gyldne i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter.
Steg løg, hvidløg, æble og timian af i en bredbundet gryde ved middelvarme i lidt rapsolie til løgene er klare. Tilsæt paprika, tomatpure og æblecidereddike og steg igennem til en tæt, sød tomatcreme. Smag til med lidt sukker for at fremhæve sødmen.
Vend tomatcremen med creme fraiche, kartofler, græskar og pølser, og smag til med salt og peber. Gem gerne nogle af pølserne til at anrette på toppen.
Letsyltede gule beder
Kog bederne møre i saltet vand, ca. 45 minutter. Smut dem og skær dem i både eller mundrette stykker.
Rist først fennikelfrø i bunden af en tør gryde, til de skifter farve til grønne og dufter af anis. Tilsæt laurbærblade, eddike, sukker og vand og lad lagen koge i 5-10 minutter. Hæld lagen over bederne og lad dem trække på køl indtil servering.