Svensk pølseret med græskar, gule beder, kålpølse,
tomatsauce, æble og creme fraiche

Svensk pølseret er ret beset en dansk livret, der består af pølser og kogte kartofler i en cremet tomatiseret sovs. Vi har givet retten et løft med sødmen fra æbler i saucen og lidt yderligere fylde ved at tilføje efterårets græskar og gule beder. Kålpølser er et skønt alternativ til almindelige pølser, der med sin intense smag kan bruges i mindre mængder.

Sådan gør du

Svensk pølseret

Rist de skivede pølser i lidt rapsolie på en pande til de er gyldne (eller på en kip). Vend kartofler og græskar med rapsolie og salt og bag dem møre og gyldne i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter.

Steg løg, hvidløg, æble og timian af i en bredbundet gryde ved middelvarme i lidt rapsolie til løgene er klare. Tilsæt paprika, tomatpure og æblecidereddike og steg igennem til en tæt, sød tomatcreme. Smag til med lidt sukker for at fremhæve sødmen.

Vend tomatcremen med creme fraiche, kartofler, græskar og pølser, og smag til med salt og peber. Gem gerne nogle af pølserne til at anrette på toppen.

Letsyltede gule beder

Kog bederne møre i saltet vand, ca. 45 minutter. Smut dem og skær dem i både eller mundrette stykker.

Rist først fennikelfrø i bunden af en tør gryde, til de skifter farve til grønne og dufter af anis. Tilsæt laurbærblade, eddike, sukker og vand og lad lagen koge i 5-10 minutter. Hæld lagen over bederne og lad dem trække på køl indtil servering.