Gris i karrysauce med knoldselleri, kokosmælk, abrikoser og nødder

Gris i karrysauce med knoldselleri, kokosmælk, abrikoser og nødder

Gris i karrysauce er en dejlig spise i vinter- og efterårsmånederne. Karry, spidskommen og hvidløg er med til at skabe en dybde og varme i retten, som suppleres af knoldselleriens milde sødme og fyldige smag.

Sådan gør du

Gris i karrysauce med knoldselleri, kokosmælk, abrikoser og nødder

Fordel kød og knoldselleri i gastrobakker, vend det med olie og salt og peber. Brun kødet og selleri i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Kom løg og hvidløg i en gryde sammen med abrikoser, citronsaft, karry, spidskommen, mandler, bouillon, tomater og kokosmælk, lad det koge op, og hæld det herefter over kødet og selleri i gastrobakkerne. Dæk gastrobakken med et passende låg eller stanniol. Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 60 minutter, til kødet er mørt, og saucen er tilstrækkelig tyk. Smag saucen til med salt og peber evt. lidt mere citronsaft eller sukker. Top med de grønne urter lige inden spisetid.

Basmatiris

Kog basmatisris efter anvisning på posen.