Boller i karry af kylling med græskar, ristede nødder og ris
Sådan gør du
Kødboller af kylling med ingefær og koriander
Rør det hakkede kyllingekød med salt i en røremaskine, i et par minutter. Tilsæt løg, ingefær, muskatnød, æg, hvedemel og de grønne urter. Rør herefter sødmælken i, og rør til farsen har en ensartet konsistens. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til små kødboller i valnøddestørrelse, og sæt dem på en smurt hulbageplade. Kom dem i en dampovnen på 200° i 13-15 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 75°. Alternativt kan de også koges i saltet vand i en gryde.
Kogt ris
Kog risene efter anvisning på posen
Grønkarrysauce
Rist løgene klare i rapsolie ved svag varme i en gryde. Tilsæt grøn karrypasta, limeblade, citrongræs og hønsebouillon. Kog i ca. 15-20 minutter ved svag varme. Hæld fløden i saucen, og kog i yderligere 5-6 minutter. Smag til med limesaft, sukker og fichsauce, og jævn med maizena rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Græskar og ristet peanuts
Kom græskarrene i smurte gastrobakker, og bag dem ved 200° i 10-15 minutter, til de er møre men stadig med bid.