Boller i karry af kylling med græskar, ristede nødder og ris

Boller i karry er en klassiker, som de fleste elsker. I denne fortolkning laves kødbollerne af kylling, som er et godt alternativ til gris i denne ret. Kombinationen af kyllingekødboller, den cremede sauce, bagt græskar og ristede peanuts på toppen gør denne udgave svær ikke at synes om.

Sådan gør du

Kødboller af kylling med ingefær og koriander

Rør det hakkede kyllingekød med salt i en røremaskine, i et par minutter. Tilsæt løg, ingefær, muskatnød, æg, hvedemel og de grønne urter. Rør herefter sødmælken i, og rør til farsen har en ensartet konsistens. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til små kødboller i valnøddestørrelse, og sæt dem på en smurt hulbageplade. Kom dem i en dampovnen på 200° i 13-15 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 75°. Alternativt kan de også koges i saltet vand i en gryde.

Kogt ris

Kog risene efter anvisning på posen

Grønkarrysauce

Rist løgene klare i rapsolie ved svag varme i en gryde. Tilsæt grøn karrypasta, limeblade, citrongræs og hønsebouillon. Kog i ca. 15-20 minutter ved svag varme. Hæld fløden i saucen, og kog i yderligere 5-6 minutter. Smag til med limesaft, sukker og fichsauce, og jævn med maizena rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.

Græskar og ristet peanuts

Kom græskarrene i smurte gastrobakker, og bag dem ved 200° i 10-15 minutter, til de er møre men stadig med bid.