Boller i karry med grønne linseboller, æblekompot, pak choi, persille og ris

Boller i karry med grønne linseboller, æblekompot, pak choi, persille og ris

Vi har skiftet grisen ud med brune linser og tilføjet en solid håndfuld krydderier, ingefær og persille til bollerne. Der er altså masser af knald på smagen i denne grønne version af boller i karry.

Sådan gør du

Linseboller

Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter, og sigt vandet fra. Blend udblødte brune linser, løg, hvidløg, rismel, timian, allehånde, muskatnød, citronskal, citronsaft, ingefær, salt, peber og persille i 1½-2 minutter. Pas på, farsen ikke bliver for findelt. Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder. Form linsefarsen til kugler i valnøddestørrelse, og steg på en pande i lidt olie i 4-5 minutter på begge sider, til de er gyldne.

Karrysauce

Rist løg og æbler glasklare i en gryde med smør, uden de tager farve - det tager 4-5 minutter. Tilsæt karry og mel, og rist et par minutter mere. Tilsæt æblemost, grøntsagsbouillon, fløde, sukker og æbleeddike, og rør godt sammen. Lad det simre i 10-12 minutter, til æblerne er helt møre. Kom ingefæren i saucen. Blend saucen blank med en stavblender, og smag til med salt, peber og æbleeddike.

Æblekompot

Kog æbler, sukker og æbleeddike til en grov grød, og smag til med salt og peber. Sæt kompotten i køleskab indtil servering.

Ris

Kog risene efter anvisning på posen, og sæt til side indtil servering.

Topping

Blanchér pak choi eller brug dem rå som topping sammen med persillen.