Boller i karry med grønne linseboller, æblekompot, pak choi, persille og ris
Sådan gør du
Linseboller
Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter, og sigt vandet fra. Blend udblødte brune linser, løg, hvidløg, rismel, timian, allehånde, muskatnød, citronskal, citronsaft, ingefær, salt, peber og persille i 1½-2 minutter. Pas på, farsen ikke bliver for findelt. Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder. Form linsefarsen til kugler i valnøddestørrelse, og steg på en pande i lidt olie i 4-5 minutter på begge sider, til de er gyldne.
Karrysauce
Rist løg og æbler glasklare i en gryde med smør, uden de tager farve - det tager 4-5 minutter. Tilsæt karry og mel, og rist et par minutter mere. Tilsæt æblemost, grøntsagsbouillon, fløde, sukker og æbleeddike, og rør godt sammen. Lad det simre i 10-12 minutter, til æblerne er helt møre. Kom ingefæren i saucen. Blend saucen blank med en stavblender, og smag til med salt, peber og æbleeddike.
Æblekompot
Kog æbler, sukker og æbleeddike til en grov grød, og smag til med salt og peber. Sæt kompotten i køleskab indtil servering.
Ris
Kog risene efter anvisning på posen, og sæt til side indtil servering.
Topping
Blanchér pak choi eller brug dem rå som topping sammen med persillen.