Panerede, sprødstegte persillerødder med hjemmelavet grov remoulade

Panerede, sprødstegte persillerødder med hjemmelavet grov remoulade

Disse panerede persillerødder er en sjov og lidt vovet grøn version af den klassiske fiskefilet med remoulade. Får du stegt persillerødderne godt, så de bliver gyldne og sprøde, ligner og smager de henimod det traditionelle pålæg med fisk, og sammen med remouladen kan man næsten lade sig snyde.

Sådan gør du

Panerede persillerødder

Skræl persillerødderne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Du kan alternativt bruge pastinak, der er en smule sødere end persillerødder.

Flæk persillerødderne på langs i tykke skiver, og panér i mel, æg og rasp.

Steg de panerede persillerødder i olie inden servering, til de er gyldne og sprøde, og smag til med salt og peber.

Hjemmelavet mayonnaise til remouladen

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til remouladen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Remoulade

Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter, tilføj blomkålen, og kog grøntsagerne yderligere i 5 minutter, til de er møre. Dræn grøntsagerne for vand og afkøl dem.

Skær syltede agurker i små stykker. Bland mayonnaise, yoghurt, karry, gurkemeje, dijonsennep og æbleeddike til en dressing, og vend grøntsagerne heri.