Braiseret kylling med appelsin, gulerødder, ingefær og couscous med mynte

Braiseret kylling med appelsin, gulerødder, ingefær og couscous med mynte

Kylling og appelsin er et virkelig godt match, og sødmen fra appelsinen suppleres godt af de orientalske varme krydderier og den friske mynte. Det er en god efterårsret som, det meste af tiden, kan få lov at passe sig selv i ovnen, mens der dækkes bord, og gøres klar til måltidet.

Sådan gør du

Kylling

Vend kyllingeoverlår og -underlår med salt og peber, og bag dem i gastrobakker eller ovnfaste fade ved 200° i ca. 15 minutter, til de har fået farve. Kom selleri og gulerødder ned til kyllingelårene.

Rist løg og hvidløg klare i olivenolie i en gryde. Kom spidskommen og gurkemeje ved, og rist krydderierne sammen med løgene i et par minutter. Hæld appelsinjuice og hønsebouillon i. Kog det hele op, og jævn med maizena rørt ud i vand, til det har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i fadene med kyllingelår, gulerødder og selleri, og bag det ved 180° i ca. 60 minutter til kyllingen har en kernetemperatur på 75°.

Rør ingefæren ned i kyllingen lige inden spisetid.

Bulgur med mynte

Kog eller damp bulguren efter anvisning på posen. Smag til med salt, og vend olivenolie og mynte i.