Braiseret kylling med appelsin, gulerødder, ingefær og couscous med mynte
Sådan gør du
Kylling
Vend kyllingeoverlår og -underlår med salt og peber, og bag dem i gastrobakker eller ovnfaste fade ved 200° i ca. 15 minutter, til de har fået farve. Kom selleri og gulerødder ned til kyllingelårene.
Rist løg og hvidløg klare i olivenolie i en gryde. Kom spidskommen og gurkemeje ved, og rist krydderierne sammen med løgene i et par minutter. Hæld appelsinjuice og hønsebouillon i. Kog det hele op, og jævn med maizena rørt ud i vand, til det har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i fadene med kyllingelår, gulerødder og selleri, og bag det ved 180° i ca. 60 minutter til kyllingen har en kernetemperatur på 75°.
Rør ingefæren ned i kyllingen lige inden spisetid.
Bulgur med mynte
Kog eller damp bulguren efter anvisning på posen. Smag til med salt, og vend olivenolie og mynte i.