Lasagne med ristede rodfrugter, hvide bønner og basilikum serveret med råkost af hvidkål, persille og æble med honningvinaigrette
Sådan gør du
Tomatsauce med bønner og rodfrugter
Kassér udblødningsvandet fra de hvide bønner, og kog dem i rigeligt nyt, letsaltet vand i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og blend bønnerne til en grov konsistens.
Vend rodfrugterne med rapsolie, og krydr med salt og peber. Bag dem ved 225 grader i ca. 15 minutter, til de har fået godt med farve.
Rist løg og hvidløg glasklare med rapsolie, tilsæt flåede tomater, tomatpure, oregano, chiliflager og de bagte rodfrugter. Simrekog ved svag varme i 30-35 minutter. Rør i gryden undervejs. Kom de kogte, purerede bønner i saucen, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og lav en smørbolle. Tilsæt mælken og muskatnød, og kog op under omrøring. Stavblend saucen, så den er fri for klumper. Simrekog i 5-6 minutter under omrøring, tilsæt vesterhavsost, og smag til med salt og peber.
Samling
Smør fade eller gastrobakker med sprayfedt. Byg lasagnen op med skiftevis bechamelsauce, lasagneplader og tomatsauce. Lad det øverste lag være tomatsauce, og top det med stykker af frisk mozzarella og basilikum.
Bag lasagnen ved 180 grader i 40-60 minutter. Tjek om pladerne er møre med en urtekniv, før du tager lasagnen ud. Lad gerne lasagnen hvile i mindst 20 minutter inden servering.
Råkost af hvidkål, persille og æble med honningvinaigrette
Vend kål, persille og æble med olivenolie, æbleeddike og honning, og smag til med salt.