Salat af knoldselleri, svampe og hvide asparges
Sådan gør du
Knoldselleri
Pensl knoldsellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag knoldsellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden.
Afkøl sellerien, og riv den groft på et rivejern.
Svampe
Rist champignonerne på en pande med olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe, hvis du har fx portobellovampe eller østershatte.
Smag til med salt og peber.
Asparges
Skær aspargesene i mindre stykker, og kog dem i 30 sekunder, så de stadig har et godt bid. Afkøl derefter straks aspargesene i koldt vand.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.
Dressing
Bland mayonnaise, yoghurt, miso, sennep, karry og persille til en dressing – gem evt. lidt persille til afpyntning.
Vend dressingen med selleri, svampe og asparges – gem evt. lidt svampe til afpyntning.