Salat af knoldselleri, svampe og hvide asparges

Salat af knoldselleri, svampe og hvide asparges

Denne opskrift minder om den klassiske hønsesalat - hønen er blot skiftet ud med helbagt knoldselleri, som får en sødmefuld og næsten kødagtig konsistens ved bagning. Tilbehøret har vi beholdt traditionelt med svampe og hvide asparges. Så vi er ikke langt fra en klassisk hønsesalat.

Sådan gør du

Knoldselleri

Pensl knoldsellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag knoldsellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden.
Afkøl sellerien, og riv den groft på et rivejern.

Svampe

Rist champignonerne på en pande med olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe, hvis du har fx portobellovampe eller østershatte.

Smag til med salt og peber.

Asparges

Skær aspargesene i mindre stykker, og kog dem i 30 sekunder, så de stadig har et godt bid. Afkøl derefter straks aspargesene i koldt vand.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise, yoghurt, miso, sennep, karry og persille til en dressing – gem evt. lidt persille til afpyntning.

Vend dressingen med selleri, svampe og asparges – gem evt. lidt svampe til afpyntning.