Ovnbagt kuller med søde kartofler og kålrabipuré

Kuller er en dejlig spisefisk af torskefamilien, som er i højsæson fra maj-september. Kullerens kød minder i struktur om torskens, men dog med mindre flager. Her har kulleren fået følge af søde kartofler, og en blød kålrabipuré.

Sådan gør du

Ovnbagt kuller med grøntsager

Fordel kålrabi, kartofler, søde kartofler og skalotteløg i et ovnfast fad. Fordel olivenolie, muskatnød, karry, timian og bouillon over grøntsagerne, og bag ved 180° i 25-30 minutter, til kartoflerne er møre. Skær fisken i passende stykker, læg dem ovenpå grøntsagerne, hæld citronsaften over og krydr med en smule salt. Skru ovnen ned på 120°, og sæt fadet i ovnen i 12-15 minutter, til fisken er lige akkurat gennemtilberedt.

Kålrabipuré

Kog kålrabi og hvidløgsfed i letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er godt møre. Blend kålrabi og hvidløg sammen med lidt af kogevandet og flødeosten, så det bliver en glat creme. Smag til med citronsaft og salt.