Ovnbagt kuller med persillerødder og rosenkålspuré

Ovnbagt kuller med persillerødder og rosenkålspuré

Én af hovedelementerne i denne ret er rosenkål, som kan have et lidt blakket ry for at være kedelig og bitter. Her bliver rosenkålen dog til en skøn og velsmagende puré. Prøv den og se, at rosenkål kan mere, end man tror.

Sådan gør du

Ovnbagt kuller med grøntsager

Damp rosenkålene i 5 minutter i ovnen. Sæt dem til side, og lad dem køle af.

Fordel kartofler, persillerødder og porrer i et ovnfast fad. Rør olien sammen med citronsaft og bouillon, og fordel blandingen over grøntsagerne i fadet, og bag ved 180° i 25-30 minutter, til kartoflerne er møre.

Skær fisken i passende stykker. Krydr stykkerne med en smule salt, og læg dem ovenpå kartofler og løg. Fordel rosenkålene omkring fisken. Skru ovnen ned på 120°, og sæt fadet tilbage i ovnen i 12-15 minutter, til fisken er lige akkurat gennemtilberedt.

Rosenkålspuré

Rist mandlerne i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, til de tager lidt farve, og begynder at dufte.

Kog rosenkålene i letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er godt møre. Si vandet fra, og blend kålen med ristede mandler, flødeost, citronsaft og hvidløg. Blend indtil mandlerne bliver findelte. Smag til med salt og peber.