Ovnbagt kuller med persillerødder og rosenkålspuré
Sådan gør du
Ovnbagt kuller med grøntsager
Damp rosenkålene i 5 minutter i ovnen. Sæt dem til side, og lad dem køle af.
Fordel kartofler, persillerødder og porrer i et ovnfast fad. Rør olien sammen med citronsaft og bouillon, og fordel blandingen over grøntsagerne i fadet, og bag ved 180° i 25-30 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær fisken i passende stykker. Krydr stykkerne med en smule salt, og læg dem ovenpå kartofler og løg. Fordel rosenkålene omkring fisken. Skru ovnen ned på 120°, og sæt fadet tilbage i ovnen i 12-15 minutter, til fisken er lige akkurat gennemtilberedt.
Rosenkålspuré
Rist mandlerne i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, til de tager lidt farve, og begynder at dufte.
Kog rosenkålene i letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er godt møre. Si vandet fra, og blend kålen med ristede mandler, flødeost, citronsaft og hvidløg. Blend indtil mandlerne bliver findelte. Smag til med salt og peber.