Bygotto med hokkaidogræskar, hytteost, timian og friske æbler

Bygotto med hokkaidogræskar, hytteost, timian og friske æbler

Vi har byttet de klassiske risottoris ud med perlebyg, og det giver mere bid og en fyldigere smag af korn. De bagte græskar bringer en dejlig sødme til retten og ikke mindst den smukke orange farve. En sand efterårsret!

Sådan gør du

Bygotto

Vend stykkerne af hokkaidogræskar i halvdelen af olien, salt og peber, og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er møre.

Steg løg og hvidløg i resten af olien i en gryde, og tilsæt to tredjedele af timianen. Tilsæt så perlebyg, grøntsagsbouillon og æbleeddike, og kog i 25-30 minutter, til perlebyggen er mør. Juster evt. konsistensen med mere bouillon, hvis bygottoen er for tør. Er den ikke sammenhængende nok, kan du blande maizena med vand og røre i bygottoen, indtil konsistensen er passende cremet.

Vend de bagte græskar med hytteosten, og tilsæt det til bygottoen. Du kan vælge at mose græskar og hytteost mere eller mindre helt ud i bygotten, alt efter om du gerne vil kunne fornemme stykker af græskar i bygotten. Vend næsten al parmesanen i retten, og gem resten til servering.

Smag til slut til med citronsaft, og servér med resten af timianen, parmesanosten og de fintskårede æbletern.