Bygotto med hokkaidogræskar, hytteost, timian og friske æbler
Sådan gør du
Bygotto
Vend stykkerne af hokkaidogræskar i halvdelen af olien, salt og peber, og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er møre.
Steg løg og hvidløg i resten af olien i en gryde, og tilsæt to tredjedele af timianen. Tilsæt så perlebyg, grøntsagsbouillon og æbleeddike, og kog i 25-30 minutter, til perlebyggen er mør. Juster evt. konsistensen med mere bouillon, hvis bygottoen er for tør. Er den ikke sammenhængende nok, kan du blande maizena med vand og røre i bygottoen, indtil konsistensen er passende cremet.
Vend de bagte græskar med hytteosten, og tilsæt det til bygottoen. Du kan vælge at mose græskar og hytteost mere eller mindre helt ud i bygotten, alt efter om du gerne vil kunne fornemme stykker af græskar i bygotten. Vend næsten al parmesanen i retten, og gem resten til servering.
Smag til slut til med citronsaft, og servér med resten af timianen, parmesanosten og de fintskårede æbletern.