Dahl med grillet græskar, saltede mandler og skovsyre.

Dahl med grillet græskar, saltede mandler og skovsyre.

Dahl er en perfekt efterårsret, som varmer kroppen godt igennem. Den kan laves i flere varianter og med forskellig topping. I denne udgave, serveres den med bagt græskar, som med sin lette fedme og syre fra citronsaften, giver et godt modspil til den krydrede og varme dahl.

Sådan gør du

Dhal

Kom hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, kardemomme og karry i en foodprocessor, og kør blandingen til en grov pasta. Det kan også knuses i en morter.

Varm en gryde med lidt olie, og steg løg og gulerødder i et par minutter. Tilsæt chilipastaen, og steg i yderligere et minut. Hæld linserne i og steg et øjeblik. Kom vand, flåede tomater og salt i, og lad det simre til linserne er møre. Smag retten til med salt og peber.

Hvis retten skal have mere styrke, kan man hakke lidt mere frisk chili oveni hver portion.

Grillet græskar

Vend græskarbådene med olie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter til de er gyldne og møre. Dryp citronsaft ud over græskarbådene.

Saltede mandler og skovsyre

Vend hele mandler med vand og salt. Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, så de ikke branker. Lad mandlerne køle helt af før servering.