Persiske gule ærter med aubergine, grønne bønner, lime og kardemommeris

De hjemlige gule ærter møder her det persiske køkkens varme krydderier og giver sammen en helt særlig smagsoplevelse. Alene duften af de aromatiske kardemommeris er appetitvækkende.

Sådan gør du

Persiske gule ærter

Rist løg og hvidløg glasklare i olivenolie, og tilsæt flåede tomater, tomatpuré, gurkemeje og kanel. Kom grøntsagsbouillon i, og kog sammen med limesaft, ingefær og flækærter. Simrekog i 30-50 minutter, til ærterne er møre, men gerne stadig hele, og saucen er let jævnet. Kom auberginerne i gastrobakker, og vend dem grundigt med lidt salt og olivenolie, så auberginerne er mættet med olien. Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne. Kom auberginerne i saucen, og kog i 5-6 minutter. Damp imens de grønne bønner. Tilsæt sukker, og smag til med salt og peber. Servér retten med de dampede grønne bønner.

Kardemommeris

Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på posen sammen med smør, knust kardemomme og citronskal.