Persiske gule ærter med aubergine, grønne bønner, lime og kardemommeris
Sådan gør du
Persiske gule ærter
Rist løg og hvidløg glasklare i olivenolie, og tilsæt flåede tomater, tomatpuré, gurkemeje og kanel. Kom grøntsagsbouillon i, og kog sammen med limesaft, ingefær og flækærter. Simrekog i 30-50 minutter, til ærterne er møre, men gerne stadig hele, og saucen er let jævnet. Kom auberginerne i gastrobakker, og vend dem grundigt med lidt salt og olivenolie, så auberginerne er mættet med olien. Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne. Kom auberginerne i saucen, og kog i 5-6 minutter. Damp imens de grønne bønner. Tilsæt sukker, og smag til med salt og peber. Servér retten med de dampede grønne bønner.
Kardemommeris
Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på posen sammen med smør, knust kardemomme og citronskal.