Blomkålsgratin med salat af blomkål, grillede peberfrugter og mandler
Sådan gør du
Gratin
Damp blomkålen i 8-10 minutter, til de er møre, men stadig sprøde.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt en smule af melet under omrøring. Rist blandingen godt igennem et par minutter under omrøring. Bland resten af melet med mælken, og tilsæt det i gryden lidt af gangen, mens der piskes. Kog opbagningen i 4-5 minutter, og afkøl så en smule.
Del æg i blommer og hvider. Rør æggeblommer i opbagningen - et par stykker af gangen, og tilsæt citronskal og citronsaft.
Pisk æggehviderne stive ved siden af, og vend dem i den afkølede æggemasse.
Smør ovnfaste fade med sprayfedt, og drys dem med rasp. Fordel blomkålen i fadene, og hæld forsigtigt æggemassen over. Sørg for, at den er jævnt fordelt. Kom rasp på toppen, og bag ved 175 grader i 45-50 minutter.
Salat
Grill peberfrugter med skallen opad i ovnen på maximal temperatur i 15 minutter. Lad dem køle af. Vend blomkål og grillede peberfrugter med olivenolie, citronsaft, sukker og kørvel. Smag til med salt og peber, og top med saltede mandler.