Asparges på rugbrød med sojaristede svampe og hjemmelavet basilikumpesto

Asparges på rugbrød med sojaristede svampe og hjemmelavet basilikumpesto

Servér dette friske og farverige stykke smørrebrød til frokost eller som en mindre anretning. De kogte, men stadig sprøde asparges står i god kontrast til de salte og umamirige svampe, der forenes på et stykke rugbrød med en cremet og aromatisk basilikumpesto

Sådan gør du

Asparges

Kog aspargesene i 10-30 sekunder, kom dem i koldt vand og afkøl. Du kan bruge både grønne og hvide asparges.

Skær de afkølede asparges i skiver på langs.

Svampe

Rist champignonerne gyldne på en pande med olie i ca. 6 minutter. Du kan også bruge andre svampe. Tilsæt sojaen og steg videre i ca. 2 minutter til sojaen fordamper og glaserer svampene.

Smag til med salt og peber.

Pesto

Blend spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg, olie og eddike til en pesto. Smag til med salt og peber. Du kan også bruge end anden hård ost i stedet for parmesan fx vesterhavsost.

Rist eventuelt nødderne i ovnen på 160 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre nødder i stedet for hasselnødder.