Jordskokkesuppe med hvide bønner, timian, muskat og stegt grønkål
Sådan gør du
Suppe
Dræn de hvide bønner, og kog dem i nyt, letsaltet vand i 45-50 minutter, til de er helt møre. Kassér kogevandet, og hold den ene halvdel af bønnerne lun til servering. Den anden halvdel skal koges sammen med suppen.
Svits løg, hvidløg og timian i rapsolie i en bredbundet gryde i ca. 3-5 minutter. Tilsæt halvdelen af de kogte hvide bønner, jordskokkerne, grøntsagsbouillon, fløde, muskatnød og salt, og lad det simre i 20-25 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen glat til en cremet konsistens, og justér evt. tykkelsen med vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Topping
Steg grønkål og hvidløg i olivenolie ved høj varme. Rør rundt undervejs, og steg indtil grønkålen har fået lidt farve, men fortsat har bid - i ca. 2-4 minutter. Vend kålen med de hvide bønner, og smag til med æbleeddike og salt.
Hvedebrød
Lun hvedebrød inden servering.