Jordskokkesuppe med hvide bønner, timian, muskat og stegt grønkål

Jordskokkesuppe med hvide bønner, timian, muskat og stegt grønkål

Jordskokker har en dejlig nøddet smag og sammen med de hvide bønner, får du en fyldig og aromatisk efterårssuppe. Sørg for at stege grønkålen, så den stadig har godt med bid som det sprøde indslag i retten.

Sådan gør du

Suppe

Dræn de hvide bønner, og kog dem i nyt, letsaltet vand i 45-50 minutter, til de er helt møre. Kassér kogevandet, og hold den ene halvdel af bønnerne lun til servering. Den anden halvdel skal koges sammen med suppen.

Svits løg, hvidløg og timian i rapsolie i en bredbundet gryde i ca. 3-5 minutter. Tilsæt halvdelen af de kogte hvide bønner, jordskokkerne, grøntsagsbouillon, fløde, muskatnød og salt, og lad det simre i 20-25 minutter, til det hele er mørt.

Blend suppen glat til en cremet konsistens, og justér evt. tykkelsen med vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Topping

Steg grønkål og hvidløg i olivenolie ved høj varme. Rør rundt undervejs, og steg indtil grønkålen har fået lidt farve, men fortsat har bid - i ca. 2-4 minutter. Vend kålen med de hvide bønner, og smag til med æbleeddike og salt.

Hvedebrød

Lun hvedebrød inden servering.