Sej i rød curry med limabønner og perlespelt

Limabønner bliver også kaldt for butter beans, og har en rund og mild smag, som passer sig godt i en krydret og varm curry som denne. De har et højt indhold af kostfibre og proteiner, og kan anvendes bredt, der hvor du skal have lidt ekstra fylde i supper, salater og sammenkogte retter.

Sådan gør du

Sej i rød curry med limabønner og perlespelt

Kog de grønne bønner i bouillonen i ca. 1 min. Tag dem op af bouillonen med en hulske, og læg dem til side i koldt vand. Bouillonen gemmes til senere brug. Kassér vandet som limabønnerne er udblødt i, og kog dem i friskt letsaltet vand i ca. 30-45 minutter til de er møre. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Skær fisken i mindre stykker af ca. 30-40 gram stykket. Drys med en smule salt, og lad dem trække på en bageplade eller i en dyb gastrobakke på køl. Vend hokkaidogræskar i lidt æbleeddike, olivenolie og salt, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 15 -20 minutter, til de er let ristede og møre. Sautér løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade og citrongræs i lidt rapsolie i en gryde. Når løgene er let møre, tilsæt karrypasta, limabønner og bouillon. Kog saucen op, og lad karrypastaen opløses under omrøring. Tilsæt kokosmælk, sukker, fiskesauce og lys soyasauce, og træk gryden af varmen, når saucen har simret i 5 minutter. Hæld den varme sauce over fisken i en dyb gastrobakke, og bag dem i ovnen under låg ved 150°, i 5-7 minutter. Alternativt kan du tilberede fiskestykkerne i en pande i saucen, i 5-7 minutter indtil fisken er mør, eller til den har en kernetemperatur på 55°. Tilbered spinaten sammen med fisken de sidste 2 minutter af tilberedningstiden. Smag til med citronsaft.