Gris i æblemost med kål og knuste kartofler
Sådan gør du
Gris i æblemost
Vend nakkekoteletterne i mel, og steg dem gyldne i rapsolie. Krydr med salt og peber, og fordel koteletterne i gastrobakker.
Bag pastinakkerne ved 200°, i ca. 10 minutter. Stil til side indtil anretning.
Steg løg og hvidløg af i en gryde. Tilsæt æblecidereddike, æblemost, hønsebouillon, fennikelfrø og tomatpuré. Kog op, og hæld væsken over nakkekoteletterne.
Bag det hele ved 150 grader, i 1-1½ time til koteletterne er helt møre.
Sigt væsken fra og smag til med salt og peber.
Vend savojkålen med salt. Damp i ovnen i 8-10 minutter.
Vend kålen sammen med æblerne i fadet med nakkekoteletterne.
Anret med de bagte pastinakker ovenpå.
Knuste kartofler
Bag kartoflerne ved 200° i ca. 30 minutter, til de er møre. Knus dem let med et piskeris eller i en rørekedel. Servér de knuste kartofler i en skål, garneret med persille, og små tern af smør.