Gris i æblemost med kål og knuste kartofler

Gris i æblemost med kål og knuste kartofler

Æblemosten og æblerne er med til at give denne ret en frisk og sødmefuld karakter, som går godt i spænd med det salte gris. Hvis retten laves en sensommerdag, hvor æblerne er på sit højeste, så invitér et par beboere med på æblerov i haven. Hvis ikke I selv har et æbletræ, så har naboen måske ét, hvor I kan få lov at plukke lidt æbler til retten. God fornøjelse.

Sådan gør du

Gris i æblemost

Vend nakkekoteletterne i mel, og steg dem gyldne i rapsolie. Krydr med salt og peber, og fordel koteletterne i gastrobakker.

Bag pastinakkerne ved 200°, i ca. 10 minutter. Stil til side indtil anretning.

Steg løg og hvidløg af i en gryde. Tilsæt æblecidereddike, æblemost, hønsebouillon, fennikelfrø og tomatpuré. Kog op, og hæld væsken over nakkekoteletterne.

Bag det hele ved 150 grader, i 1-1½ time til koteletterne er helt møre.

Sigt væsken fra og smag til med salt og peber.

Vend savojkålen med salt. Damp i ovnen i 8-10 minutter.

Vend kålen sammen med æblerne i fadet med nakkekoteletterne.

Anret med de bagte pastinakker ovenpå.

Knuste kartofler

Bag kartoflerne ved 200° i ca. 30 minutter, til de er møre. Knus dem let med et piskeris eller i en rørekedel. Servér de knuste kartofler i en skål, garneret med persille, og små tern af smør.