Curry med kikærter og karamelliserede løg
Sådan gør du
Quinoa
Kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 20 minutter, og sigt overskydende vand fra. Sæt til side og hold lunt til servering.
Curry
Steg svampene i en pande (eller på en kipsteger) i rapsolie ved høj varme, til svampene er gyldne. Fyld kun stegefladen lidt mere end halvt med svampe. På den måde undgår du at svampene koger i stedet for at stege. Sæt svampene side til senere brug.
Rist de hele spidskommenfrø i en bredbundet gryde med lidt olivenolie. Når de begynder at poppe tilsættes løg, hvidløg og rødløg. Tilbered løgene ved middel varme i ca. 15-20 min til de er jævnt gyldenbrune. Rør i dem undervejs. Kom pastinakkerne i gryden, og lad dem stege med i 5 minutter.
Kassér vandet fra de udblødte kikærter, og kom dem i gryden. Tilføj desuden ingefær, gurkemeje, stødt spidskommen, koriander, cayennepeber og de ristede svampe. Varm det hele igennem under omrøring, og tilsæt så vand og de flåede tomater.
Lad retten simre i ca. 45-50 minutter til kikærterne er møre. Smag til med salt.
Salat
Rist sesamfrø på en tør pande over middel varme i 5-10 minutter til de har taget lidt farve. Rør rundt undervejs så frøene ikke branker.
Rør chili, citronsaft og olivenolie i skyren og smag til med salt. Vend rødkålen i dressingen sammen med mynte og ristede sesamfrø.