Curry med kikærter og karamelliserede løg

Curry med kikærter og karamelliserede løg

Denne vegetariske curry har fylde og masser af smag. Krydderierne leder tankerne hen på det indiske køkken, og har du mod på det, kan det anbefales, at du selv rister og støder krydderierne i en morter. Det spreder dufte allerede inden måltidet, og er en sjov sanseoplevelse for borgere, der gerne vil være med til at lave mad.

Sådan gør du

Quinoa

Kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 20 minutter, og sigt overskydende vand fra. Sæt til side og hold lunt til servering.

Curry

Steg svampene i en pande (eller på en kipsteger) i rapsolie ved høj varme, til svampene er gyldne. Fyld kun stegefladen lidt mere end halvt med svampe. På den måde undgår du at svampene koger i stedet for at stege. Sæt svampene side til senere brug.

Rist de hele spidskommenfrø i en bredbundet gryde med lidt olivenolie. Når de begynder at poppe tilsættes løg, hvidløg og rødløg. Tilbered løgene ved middel varme i ca. 15-20 min til de er jævnt gyldenbrune. Rør i dem undervejs. Kom pastinakkerne i gryden, og lad dem stege med i 5 minutter.

Kassér vandet fra de udblødte kikærter, og kom dem i gryden. Tilføj desuden ingefær, gurkemeje, stødt spidskommen, koriander, cayennepeber og de ristede svampe. Varm det hele igennem under omrøring, og tilsæt så vand og de flåede tomater.
Lad retten simre i ca. 45-50 minutter til kikærterne er møre. Smag til med salt.

Salat

Rist sesamfrø på en tør pande over middel varme i 5-10 minutter til de har taget lidt farve. Rør rundt undervejs så frøene ikke branker.

Rør chili, citronsaft og olivenolie i skyren og smag til med salt. Vend rødkålen i dressingen sammen med mynte og ristede sesamfrø.