Toast med paneret kylling, kimchi, kål og røget chilimayonnaise

Toast med paneret kylling, kimchi, kål og røget chilimayonnaise

Kimchi er en fermenteret grøntsagsblanding, som stammer fra Korea. Man laver en saltlage og tilføjer kinakål og andre grøntsager sammen med en chiliblanding, og lader det marinere - gerne i uger eller måneder. Resultatet er en dejlig krydret og let saltet blanding, som man kan bruge lidt ligesom syltede rødløg. Det er et dejligt smagfuldt indslag i asiatiske retter.

Sådan gør du

Toast med paneret kylling

Hæld olivenolien ud over skiverne af brød, og bag dem sprøde ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.

Flæk og bank kyllingebrysterne flade, evt. med undersiden af en kasserolle, så brysterne bliver omtrent halvt så flade. Krydr med salt.

Kom raspen i et stort fad med kant, så du har det klar.

Pisk æggene sammen i et andet fad med kant, og panér kyllingebrysterne i ægget og derefter i raspen.

Steg kyllingebrysterne i olie i ca. 4 minutter på hver side, til de er godt sprøde og gennemstegte. Krydr med salt og peber, og kom en skive ost på hver, mens de er på panden. Alternativt kan du gratinere toastene i ovnen ved 200 grader i et par minutter, til osten er smeltet.

Røget chilimayonnaise

Pisk æggeblommer og æbleeddike sammen, og tilsæt lidt salt. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du pisker, så olien langsomt indarbejdes. Forsæt indtil du har en god og tyk mayonnaise. Jo mere olie, des tykkere mayonnaise. Rør mayonnaisen sammen med paprika, hvidløg, dijonsennep og citronsaft.

Kimchi og spidskål

Kog halvdelen af vandet op i en gryde, og opløs saltet i vandet. Tilsæt den sidste halvdel koldt vand, og lad saltlagen køle ned til stuetemperatur.

Kom kinakål, gulerødder og radiser ned i en skål eller beholder, og hæld saltlagen over, så det dækker. Lad grøntsagerne trække i ca. 2 timer, til de er blødgjort af lagen.

Blend ingefær, løg, hvidløg og chili i en morter eller i en foodprocessor, til du får en sammenhængende krydderipasta. Når grøntsagerne har trukket færdig i saltlagen, så sigt saltlagen fra. Kassér det meste af lagen, men gem en smule til, når du skal hælde kimchien på glas. Smag grøntsagerne til med ekstra salt, hvis de mangler, eller skyl dem i koldt vand, hvis de er for salte.

Massér krydderipastaen ind i grøntsagerne med hænderne, så de afgiver væske. Du har nu lavet din kimchi. Fordel kimchien i patentlågsglas, og pres den ned i glasset, så den dækkes af væske.

Brug den overskydende saltlage, hvis du mangler væske til at kunne dække al kimchien. Brug evt. en frysepose fyldt med vand øverst, til at presse grøntsagerne ned under væsken. Inden servering, så vend kimchi og kål sammen med lidt af lagen fra kimchien, men sørg for at presse al væsken fra, inden du lægger den på toasten.