Tex mex kylling i fad, med majs, bønner og grillede pebre. Serveret med brune ris og majscreme

Chili, majs og bønner rimer på Mexico. Her i godt selskab med krydret kylling og hårdtgrillede pebre. Det hele forenes i et fad i ovnen for at få et mere bagt og grillet udtryk, fremfor de traditionelle kogeretter. De brune ris indeholder et større indhold af fibre, vitaminer og mineraler og har et godt bid, der spiller godt sammen med den bløde majscreme.

Sådan gør du

Tex mex kylling i fad

Kog kidneybønnerne i saltet vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre. Bland alle de tørrede krydderier sammen og mariner kyllingefileterne i halvdelen af krydderblandingen og lidt olivenolie.

Vend løg, hvidløg, rød peber, majs og cherrytomater med lidt olivenolie og fordel i et ovnfast fade og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen ved 225 grader i 8-12 minutter, så de er let grillede på overfladen.

Tag bradepanden ud, drys med resten af de tørrede krydderier, fordel de hakkede tomater og vand/bouillon udover grøntsagerne i fadet, og fordel kidneybønner og den marinerede kylling på toppen. Drys til sidst med lidt ost på toppen og et drys olivenolie.

Bag retten færdig i ovnen ved 180-200 grader i 15-20 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og osten smeltet og gylden på toppen.

Brune ris og majscreme

Kog risene i letsaltet vand efter anvisningerne på pakken.
Svits majs, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælk. Lad det simre i 5 minutter, indtil majs og løg er kogt møre og tag gryden af varmen.

Blend hele indholdet til en cremet konsistens sammen med olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber. Cremen kan serveres kold eller lun, som en dip eller topping til retten.