Tærte af sommergrøntsager, tomat og hytteost med råkost af sommerkål, quinoa, majs og oliven
Sådan gør du
Tærtebunde
Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, bagepulver, smør, salt og yoghurt i en røreskål, og ælt til en sammenhængende dej. Dejen skal ikke æltes længe, men kun lige samles. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter på køl.
Fordel lidt mel på bordpladen. Rul dejen ud til tynde bunde i passende størrelse til din tærteform eller gastrobakke evt. mellem to stykker køkkenfilm. Prik huller i dejen med en gaffel, og skær evt. kanterne af. Forbag bundene ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
Fyld til tærten
Vend løg og blomkål med olivenolie i en gastrobakke, og bag ved 150 grader i 15 minutter. Rør æg, hytteost, hvedemel, oregano, hvidløg, salt og peber sammen. Fordel løg og blomkål i den forbagte tærtebund sammen med halve tomater, og hæld æggemassen over. Drys til slut med mozzarella.
Bag tærterne ved 175 grader, til æggemassen har sat sig – i ca. 20-25 minutter.
Råkost af sommerkål, majs og oliven
Kog quinoa efter anvisningerne, og lad det afkøle. Vend sommerkål, quinoa, majs, oliven og purløg sammen med olivenolie, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere citron og sukker.