Cacio e pepe med hvide bønner, bagte squash og chilisovs

Cacio e pepe med hvide bønner, bagte squash og chilisovs

Cacio e pepe er en traditionel italiensk pastaret, som har sit kendetegn fra den intense smag af friskkværnet sort peber. Her har vi tilføjet hvide bønner, bagte squash og en chilisovs, som giver et smukt farvespil til den hvide pastaret.

Sådan gør du

Cacio e pepe med hvide bønner

Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Når bønnerne har kogt færdig, så sæt pastaen over at koge i rigeligt letsaltet vand.

Mens pastaen koger, så rist den friskkværnede peber i en stor gryde i ca. 2 minutter. Tilsæt olien og smør, og lad det bruse op. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Pastaen bør nu være kogt færdig. Tilsæt de kogte bønner og pasta og kogevand fra pastaen. Kog det ind i 10-15 minutter. Der skal så meget vand tilbage, at retten kan blive cremet som mac'n'cheese. Tilsæt begge slags ost, og rør rundt til konsistensen er cremet. Smag til med salt og evt. mere peber.

Bagte sqaush

Vend squashen med olie, og bag ved 18 grader i ca. 25 minutter.

Chilisovs

Blend alle ingredienser til en chilisovs, og smag til med æbleeddike og salt. Justér evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk.