Kalkunfrikassé med asparges, edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

Kalkunfrikassé med asparges, edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

Kalkunoverlår er en overset udskæring, men det er synd, for den kan virkelig koges mør og dejlig, som den bliver i denne sommerfrikassé med asparges og edamamebønner. Spar ikke på hverken dild eller citron.

Sådan gør du

Frikassé

Kog kalkunkødet i hønsebouillonen sammen med løg og laurbærblade. Simrekog i 15-20 minutter, og tilsæt så gulerødderne. Lad det simre i yderligere 15 minutter.

Smelt imens smør og rapsolie i en stor gryde, tilsæt mel, og lav en smørbolle. Sigt bouillonen fra den kogte kalkun over til gryden med opbagningen, og kog op. Tilsæt fløden, og lad det simrekoge i 10-12 minutter. Kom kød og gulerødder i gryden sammen med halvdelen af aspargesne og edamamebønnerne. Tilsæt dild og citronsaft, kog op, og smag til med salt og peber.

Pynt frikasséen med den sidste halvdel af asparges og edamamebønner på toppen.

Nye kartofler med løvstikke

Kog kartoflerne i letsaltet vand med stilkene fra løvstikke i ca. 10 minutter, og lad dem trække i yderligere 10 minutter med låg på, til kartoflerne er møre. Hak løvstikkebladene og vend dem i kartoflerne sammen med salt. Har du flagesalt, så brug det.