Tempeh i rød karry med asparges, kartoffel, spinat, lime og bulgur

Tempeh i rød karry med asparges, kartoffel, spinat, lime og bulgur

Tempeh stammer fra Indonesien og består oprindeligt af hele soyabønner, som er gæret naturligt. Tempeh kan ses som en pendant til tofu med sin milde smag og egner sig godt sammen med varme krydderier som i denne curry.

Sådan gør du

Rød karry

Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand i 10-12 minutter. Sluk så for varmen, og lad dem stå i vandet i 10-12 minutter, til de er møre.

Steg løg og hvidløg i olie i en bredbundet gryde, uden det tager farve. Kom karrypasta, korianderfrø, ingefær, kefirlimeblade, honning og saft og skal fra lime på, og lad det stege med et minut eller to. Hæld bouillon og kokosmælk på. Lad retten simre i ca. 15 minutter, til den er kogt lidt sammen.

Steg tempeh gyldent på en pande i olie og salt i 3-4 minutter på hver side. Tilsæt den stegte tempeh og de kogte kartofler til gryden med karrysaucen.

Vend til sidst asparges og spinat i, og top med frisk koriander og forårsløg. Smag til med soyasauce.

Bulgur

Bring vand og salt i kog, og kom herefter bulgur i gryden. Skru ned, og lad det simre i 10-15 minutter. Sluk og lad det trække i 10 minutter under låg, til bulguren er mør.