Salat af hvid fisk med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Salat af hvid fisk med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Pålægssalater er en god måde at bruge rester af fisk på. Har du lavet fisk til aften, kan du fint bruge de nedkølede rester af fisk i en salat som denne og undgå madspild.

Sådan gør du

Fyld

Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter, til den er akkurat mør og let skiller i flager, når man brækker i den. Sæt den bagte fisk i køleskabet, til den er helt afkølet, og pluk den i små stykker. Du kan bruge mange forskellige slags hvid fisk f.eks. torsk, kuller eller sej.

Kog knoldselleri i ca. 20-40 minutter, til de er møre. Sæt dem i køleskabet, til de er helt afkølet, og skær dem derefter i små tern.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing

Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep. Smag dressingen til med fintrevet citronskal, lidt af citronsaften, salt og peber.

Vend dressingen med den hvide fisk, knoldsellerien, syltede agurker og timian inden servering, og smag til med salt og peber.

Gem lidt timian og citronskal til pynt.