Æggekage med røget makrel, spinat, kartofler, spidskål og timian

Æggekage med røget makrel, spinat, kartofler, spidskål og timian

Denne klassiske æggekage er hurtig at lave og får en smuk grøn farve, når spinaten blendes i. Brug gerne rigeligt med frisk timian, hvis du har mulighed for det.

Sådan gør du

Æggekage med røget makrel

Vend de halverede kartofler med olie, salt og peber og fordel dem i et tærtefad eller et ovnfast fad. Forbag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til det er akkurat møre.

Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter til de ar klare. Tilsæt spidskål og lad det stege med et par minutter. Fordel grøntsagerne i fadet med de ovnstegte kartoflerne sammen med babyspinat, og vend det hele rundt, så det er jævnt fordelt.

Slå æggene ud i en skål, pisk det sammen med mælk og piskefløde og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen hen over grøntsagerne i fadet.

Bage ved 175 grader i 15-20 minutter til æggekagen har sat sig i kanten. Sluk ovnene og lad æggekagen trække i den slukkede ovn, til den har sat sig i midten.

Fordel makrellen over æggekagen, når den er færdigbagt, og pynt med timian.