Æggekage med røget makrel, spinat, kartofler, spidskål og timian
Sådan gør du
Æggekage med røget makrel
Vend de halverede kartofler med olie, salt og peber og fordel dem i et tærtefad eller et ovnfast fad. Forbag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til det er akkurat møre.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter til de ar klare. Tilsæt spidskål og lad det stege med et par minutter. Fordel grøntsagerne i fadet med de ovnstegte kartoflerne sammen med babyspinat, og vend det hele rundt, så det er jævnt fordelt.
Slå æggene ud i en skål, pisk det sammen med mælk og piskefløde og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen hen over grøntsagerne i fadet.
Bage ved 175 grader i 15-20 minutter til æggekagen har sat sig i kanten. Sluk ovnene og lad æggekagen trække i den slukkede ovn, til den har sat sig i midten.
Fordel makrellen over æggekagen, når den er færdigbagt, og pynt med timian.