Hønsesalat med svampe, bacon, æble og kål
Sådan gør du
Fyld
Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gennemstegt.
Steg champignonere i olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe end champignon.
Steg baconen sprødt, og kassér stegefedtet.
Damp eller kog kålen i ca. 5-7 minutter, til den er mør, og dræn den for vand. Du kan bruge alle mulige slags kål, og vælger selv hvilken du bedst kan lide.
Skær æblerne og de syltede agurker i små tern. Du må du gerne beholde skrællen på æblerne, når du skærer dem i tern.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.
Dressing
Bland mayonnaise, yoghurt, sennep og æbleeddike sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen med kylling, svampe, bacon, kål, æble, agurk og purløg – gem evt. bacon og purløg til pynt.