Hønsesalat med svampe, bacon, æble og kål

Hønsesalat med svampe, bacon, æble og kål

En hjemmelavet hønsesalat er ikke kun tiltænkt højtiderne som jul og påske. Det smager også rigtig dejligt til hverdag og er tilmed nemt at lave. I denne opskrift har vi tilføjet kål i hønsesalaten, som giver en masse gode vitaminer og en dejlig sprødhed.

Sådan gør du

Fyld

Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gennemstegt.

Steg champignonere i olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe end champignon.
Steg baconen sprødt, og kassér stegefedtet.

Damp eller kog kålen i ca. 5-7 minutter, til den er mør, og dræn den for vand. Du kan bruge alle mulige slags kål, og vælger selv hvilken du bedst kan lide.

Skær æblerne og de syltede agurker i små tern. Du må du gerne beholde skrællen på æblerne, når du skærer dem i tern.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise, yoghurt, sennep og æbleeddike sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.

Vend dressingen med kylling, svampe, bacon, kål, æble, agurk og purløg – gem evt. bacon og purløg til pynt.