Grøn postej af svampe, bladselleri og pastinak

Grøn postej af svampe, bladselleri og pastinak

Pastinakken stammer oprindeligt fra Central- og Sydeuropa, men er efterhånden blevet en del af det danske køkken. Den får en skøn, sød, nærmest nøddeagtig smag, når den bliver tilberedt, og her indgår den i en grøn postej sammen med svampe, bladselleri og timian.

Sådan gør du

Postej

Steg svampene i smør, i ca. 8 minutter, til de er blevet gyldne.

Steg løg, hvidløg og bladselleri i smør, i ca. 5 minutter, til de er blevet bløde og har taget lidt farve.

Blend nu alle ingredienser sammen til en ensartet fars (medtag også eventuelt overskydende fedtstof fra stegning).

Pres farsen flad i en rugbrødsform, og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til farsens temperatur er 75 grader i midten.