Grov majscreme på rugbrød, toppet med grønne bønner og parmesan

Grov majscreme på rugbrød, toppet med grønne bønner og parmesan

Denne sød-syrlige majscreme fungerer godt som bund for måltidet sammen med det let bitre rugbrød og den salte, umamifyldte parmesan. De grønne bønner giver sprødhed, så der er både knald på smage og konsistenser i denne servering.

Sådan gør du

Majscreme

Kog majskernerne i vand, i ca. 20 minutter, til de er møre.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Steg så majsen med i ca. 5 minutter. Giv hvidløg, løg og majs et par stød med en stavblender, så blandingen bliver sammenhængende og fast.

Smag cremen til med salt, peber og citron.

Sæt derefter cremen i køleskabet, til den er afkølet.

Grønne bønner

Bønnerne skal blancheres i vand i ca. 20 sekunder, så de bliver blødere, men de må ikke ikke blive udkogt og miste konsistensen.

Vend de blancherede bønner med olien, og smag til med salt og peber.