Laksesalat med pastinak, pære, kapers og dild
Sådan gør du
Fyld
Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter, til den er akkurat mør og let skiller i flager, når man brækker i den. Sæt den bagte fisk i køleskabet, til den er helt afkølet, og pluk den i små stykker.
Kog pastinakkerne i ca. 10-20 minutter, til de er møre. Sæt dem i køleskabet, til de er helt afkølet, og skær dem derefter i små tern.
Skær kernehuset fra pærerne, og skær pærerne i små tern – behold gerne skrællen på.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Dressing
Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep. Smag dressingen til med fintrevet citronskal, lidt af citronsaften, salt og peber.
Vend dressingen med laks, pastinakker, pærer, kapers og dild inden servering, og smag til med salt og peber.
Gem lidt dild og citronskal til pynt.