Grisesteg på rugbrød med rødkålssalat og sprøde flæskesvær

Mør steg på kernefyldigt rugbrød med rødkål og sprøde svær er en ægte smørrebrødsklassiker. I denne opskrift får det salte kød og sværen selskab af en frisk rødkålssalat og fyldig dressing med urter, som virkelig komplimenterer stegen godt.

Sådan gør du

Grisesteg

Drys kødet med salt og peber, og steg det i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet opnår en kernetemperatur på 63 grader. Sæt derefter stegen i køleskabet, til den er afkølet.

Salat

Snit rødkålen så fint som muligt. Riv skallen af appensinerne, og skær dem i helt små tern. Gem saften, der kommer ud, når du skærer i appelsinerne. Vend kålen med salt, fintrevet skal og saft fra appelsinerne. Lad kålen trække i mindst 15 minutter. Rist valnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til de har fået farve. Hak nødderne groft. Vend den fintsnittede kål med nødderne og dressingen lige inden servering, så kålen stadig holder sig sprød.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en fjerdedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Kassér de hårde timian-stilke, og hak krydderurten fin. Rør mayonnaisen med yoghurt, timian og peber, til alle ingredienser er blandet godt sammen.

Topping

Sæt de hakkede flæskesvær til side, og brug det afslutningsvis som topping.