Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg
Sådan gør du
Kartofler
Kog kartoflerne i vand med rigeligt salt i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Stil de kogte kartofler i køleskabet, til de er helt afkølet. Skær de afkølede kartofler i skiver af 3-5 mm tykkelse.
Mayonnaise til løgkompot
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Løgkompot
Steg løg og hvidløg i olien i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent. Sæt løgene i køleskabet, til de er helt afkølet, og bland dem sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber.