Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Kartoflen er en alsidig råvare og kan tilberedes på utrolig mange måder. Her har vi kogt kartoflen til en klassisk kartoffelmad og suppleret med løgkompot og sprøde flæskesvær.

Sådan gør du

Kartofler

Kog kartoflerne i vand med rigeligt salt i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Stil de kogte kartofler i køleskabet, til de er helt afkølet. Skær de afkølede kartofler i skiver af 3-5 mm tykkelse.

Mayonnaise til løgkompot

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Løgkompot

Steg løg og hvidløg i olien i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent. Sæt løgene i køleskabet, til de er helt afkølet, og bland dem sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber.